Dirigente

Mirjam is vanaf het eerste uur betroken bij Zingen zonder Inge en daagt ons iedere keer op creatieve wijze uit om nog beter te luisteren, timen, ‘kleuren’, performen en uiteraard zingen. Onder haar leiding hebben we in 2022 de eerste prijs gewonnen in de categorie Kleine Groepen tweede klasse op het BALK TOP Korenfestival. Haar liefde voor muziek is inspirerend.

Mirjam van Wijk bij concertNa de opleiding Muziektheater aan ArtEZ heeft Mirjam zich ontwikkeld als koordirigente, performer, zangeres en arrangeur. Daarna heeft zij nog de opleiding Dirigent Licht Vocaal met hoge lof afgesloten. Sinds 2015 dirigeert Mirjam enkele koren, en zingt zij zelf in de dubbel prijswinnende groep Vocal Group Twelve, waarmee ze naast de jaarlijkse tour met een eigen show dit jaar o.a. mocht optreden bij Theater Na De Dam in Utrecht.

Ook speelde zij in en werkte mee aan grotere en kleinere muziektheaterproducties, zoals:

  • De Witt of Oranje (tour, 2016)
  • Het Pauperparadijs (Carré, 2018)
  • Mammoet (Drenthe, 2019)
  • Pegasus Wandelfestival (Theatergroep Maanlanders, 2021)

Hiernaast geeft Mirjam één dag in de week zang- en pianoles, is ze één van de muzikaal leiders van Theater Klare Taal (Driestroom, theatergroep voor mensen met een beperking), geeft ze workshops/optredens op allerlei locaties & evenementen en is zij in coronatijden haar eigen YouTube-kanaal begonnen.

Voor meer informatie: www.mirjamvanwijk.com